2010-2011 Akademik Yılında Yeni Programlar ve BİLGİ Ailesine Katılanlar

Bilgisayar Mühendisliği

Yrd. Doç. Dr. D. Cenk Erdil

Yeni Yüzyılın Mühendisliği: BİLGİ Mühendislik

BİLGİ Mühendislik Fakültesi yeni kurulan Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümleri ile yeni akademik yıla “merhaba” diyor. Yeni bölümler ile birlikte BİLGİ ailesine yeni akademisyenler katılıyor.

2010-2011 akademik yılında öğretime başlayacak olan Mühendislik Fakültesi, 1996’dan bu yana sosyal bilimler alanında verdiği öncü eğitimle tanınan BİLGİ’ye yeni bir gelişme ivmesi kazandıracak.

Öğrencilerinin analiz ve kavrama yeteneğini geliştirecek akademik ve entelektüel alanı sağlayacak olan BİLGİ Mühendislik’in aynı zamanda BİLGİ’de 2009-2010 akademik yılında açılan Mimarlık Fakültesi ile var olan diğer idari ve beşeri bilimler programlarını içine alan disiplinlerarası yaklaşımın bir parçası olması planlanıyor.

Bu doğrultuda Türkiye’de mühendislik eğitiminin eksikleri olarak görülen sosyoloji, ekonomi, bilim tarihi, sanat tarihi, işletme, siyaset, tasarım, iletişim becerileri, girişimcilik, psikoloji, felsefe gibi alanlar da BİLGİ Mühendislik Fakültesi’nin birer parçası olacak. Böylece, mühendislik öğrencilerinin eleştirel bir bakış açısı geliştirmeleri desteklenecek.

Günümüz bilgi ve teknoloji toplumunun eğitim felsefesi, yalnızca teknik sorunları çözme yeteneğine sahip mühendisler yerine ortaya çıkan sorunu bir bütün olarak kavrayabilen mühendisler yetiştirmeye yöneliyor. Yeni yüzyılın mühendislik eğitimi perspektifine uygun olarak tasarlanan BİLGİ Mühendislik, teknoloji, biyoloji, enerji, çevre, sağlık, incinme riski ve sürdürülebilirlik gibi temel kavramları tartışılmasını sağlayacak. BİLGİ Mühendislik, aynı zamanda, küresel bir dünyada yüzleşilmesi gereken çeşitliliği, gündelik yaşantıdan profesyonel etkinliğe dek yaşamın her alanında insan etkinliğinin sadece verili kuralları takip etmenin ötesine geçmesini ve belli becerilerin yaratıcı bir biçimde kullanılmasını sağlamayı hedefliyor.

#

Bilgisayar Mühendisliği Program Koordinatörü olarak BİLGİ ailesine katılan Yrd. Doç. Dr. D. Cenk Erdil, lisans derecesini 1997 yılında Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği alanında Marmara Üniversitesi’nden, yüksek lisans derecesini 1999 yılında Bilgisayar Mühendisliği alanında Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nden ve doktora derecesini 2007 yılında Bilgisayar Bilimleri alanında Binghamton Üniversitesi’nden (New York Eyalet Üniversitesi) aldı. Çeşitli akademik ve özel kurumlarda görev almış olan Yrd. Doç. Dr. Erdil, 2008 yılı itibariyle ABD’de bilişim sektöründe Bilgi Teknolojileri Yöneticisi olarak çalışmıştır. Çeşitli projelerde yer almış olan Yrd. Doç. Dr. Erdil’in, Izgara ve Bulut Bilişimi üzerine birçok uluslararası hakemli akademik yayında yayımlanmış makalesi bulunuyor. Yrd. Doç. Dr. Erdil, eşi Yrd. Doç. Dr. N. Özlem Erdil, kızı Zeynep Nursu ve oğlu Mete Can ile aramıza katılmıştır.

#